Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

NETCINEMA.BG с нова визия и каталог от над 150 филма
Cinefish.bg

NETCINEMA.BG с нова визия и каталог от над 150 филма

05.03.2015, 14:05  |   Press Release  |   ГОРЕЩА ТЕМА
NETCINEMA.BG предлага легална възможност за гледане на българско кино онлайн. От 5 март 2015 г. сайтът стартира с нова визия и каталог от над 150 филма, който постоянно ще се увеличава. В годината на 100-годишния юбилей на българското кино почитаме миналото, като го въвеждаме в дигиталното настояще.

На www.netcinema.bg можете да намерите нови български филми, както и класически филмови заглавия. Всяка седмица ще бъдат представяни два премиерни за сайта филма. Ще има и специални теми “На фокус”, които ще акцентират върху дадена тема, жанр или творец.

Днес киносалоните и DVD дистрибуцията е съсредоточена основно в големите градове. Онлайн разпространението дава нов живот на филмите, които сега могат да бъдат гледани по всяко време от всяка точка на света. Освен игрални, сайтът предлага и документални и анимационни филми, за които интернет показът е почти единственият път към публиката. Специална секция ще бъде посветена на филми на НАТФИЗ. Студентските филми, както и някои късометражни заглавия, ще бъдат достъпни безплатно през сайта.

Целта на NETCINEMA.BG e постепенно да се превърне в основна платформа и хранилище на българското кино, където ще бъде събрано българското аудиовизуално наследство. Сайтът ще съдържа информация за филмите, трейлъри, както и текстове, свързани с българското кино.

На 5 март премиера в сайта ще има късометражният филм “Скок” на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов, който беше номиниран за Европейските филмови награди и получи множество отличия на международни фестивали, включително на най-престижния форум за късометражно кино – фестивала в Клермон Феран, Франция. Чрез NETCINEMA.BG филмът ще се появи за първи път в интернет пространството и ще се срещне с широката публика.

В първото издание на секцията “На Фокус” ще бъде представена темата “Дебюти на български класици”. Подбрани са първите филми на големи наши режисьори – “На малкия остров” на Рангел Вълчанов, “Бялата стая” на Методи Андонов, “Под игото” – Дако Даковски, “Хроника на чувствата” на Любомир Шарланджиев, “Крадецът на праскови” – Въло Радев и новелата “Ако не иде влак” на Едуард Захариев. Прави впечатление колко силни и разнообразни дебюти са имали нашите големи режисьори.


В netcinema.bg срещу цената от 2.40 лв. или 1.20 лв. зрителят получава онлайн достъп до един филм за период от 12 часа. Гледането става чрез стрийминг, за който е необходима онлайн връзка. Към всеки филм има трейлър, чрез който зрителят може да тества качеството на връзката и предварително да се увери, че целият филм ще се гледа без проблем. Плащането става чрез sms, ePay, paypal, дебитни и кредитни карти. Предвижда се в бъдеще някои от филмите да се предлагат и за даунлоуд, както и да има възможност за абонамент.

Сайтът се ползва с подкрепата на Националния филмов център и Министерство на Културата.

Cinefish.bg ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  
Екшънът “Need for Speed” се изкачи на лидерската позиция в родната бокс офис класация
БОКС ОФИС
26.03.2014, 14:11  |   синефиш.бг
Ще бъде ли направено второ продължение на хитовия хорър “Проклятието Блеър”?
ФИЛМ
26.03.2014, 13:52  |   синефиш.бг
Нови правила ще застъпят в затвора утре вечер в „Столичани в повече” по bTV
ТВ
25.03.2014, 13:04  |   Press Release
Три невероятни продукции от най-известната сцена в света – Глоуб Тиътър - оживяват на големия екран
ФИЛМ
25.03.2014, 12:05  |   Press Release
Шварценегер: “Ще заснемем продължението на “Близнаци” веднага след като приключат снимките на “Терминатор 5”“
ФИЛМ
25.03.2014, 11:12  |   синефиш.бг
Втората част на “Прометей” тръгва по кината в началото на 2016-та година
ФИЛМ
25.03.2014, 11:02  |   синефиш.бг
Филми на Карлос Саура през март
ФИЛМ
24.03.2014, 17:24  |   Press Release
„Веселата вдовица” и „Слугата на дявола” преобръщат съдбата на „Фамилията” утре от 21:30 часа по bTV
ТВ
24.03.2014, 12:53  |   Press Release
Cinefish.bg

 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg