Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

Какво да очакваме от новата филмова версия на “Мумията”?
Какво да очакваме от новата филмова версия на “Мумията”?
Cinefish.bg

Какво да очакваме от новата филмова версия на “Мумията”?

24.10.2014, 11:03  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
През лятото на 2016-та година ще се състои българската и световна премиера на дълго подготвяната нова версия на “Мумията”. Планът на компанията Юнивърсъл Пикчърс е предстоящата лента да сложи началото на нов филмов франчайз, в който ще присъстват култови персонажи като Дракула, Франкенщайн, Човекът-вълк, Невидимият мъж и Фантомът от операта.

За разлика от предишните филми от поредицата “Мумията” новата версия представлява “мрачен екшън-хорър”, чието действие е ситуирано в наши дни. Екипът на продукцията ще разполага с бюджет от над 100 милиона долара, а за режисьор бе избран сценариста на “Трансформърс” Алекс Кърцман. За Кърцман “Мумията” е втори режисьорски проект след драмата от 2012-та година “Хора като нас”.

Какво да очакваме от новата филмова версия на “Мумията”?От Юнивърсъл Пикчърс пазят в тайна сюжета на лентата и все още не се споменават никакви актьорски имена. Въпреки това слуховете не намаляват и малко по-рано днес беше разпространена нова (все още непотвърдена) информация свързана с главните персонажи и мястото на което ще се развива част от действието.

Според сайта Superhero Movie News началните сцени на хорър-екшъна ще бъдат ситуирани в Ирак, а в историята ще присъстват представители на американските военни сили. В центъра на сюжета ще бъде “морски тюлен” на име Тайлър Колт, който заедно със своя екип попада на древна гробница в иракската пустиня. Именно там бива разкрито смъртоносно проклятие, което довежда до появата на Мумията.

Важно е да се отбележи, че от Юнивърсъл Пикчърс все още не са потвърдили тази информация. За сметка на това се знае със сигурност, че действието на лентата ще пренесе зрителите в няколко различни държави, а в историята ще присъстват “множество препратки” към предишните филми за съживената мумия.

Сценарият на новата версия е написан от Джон Спейтс (“Прометей”), а освен режисьор Алекс Кърцман е също така и продуцент в партньорство с Кристофър Морган (поредицата “Бързи и яростни”).

Стартът на снимките е насрочен за първата половина на 2015-та година и до няколко месеца ще станат ясни имената на актьорите, които ще изиграят главните роли.

Световната премиера на “Мумията” ще се състои на 24-ти юни, 2016-та година.


Cinefish.bg ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  
Кино Арена представя Дон Кихот с изумителна нова хореография от сцената на Кралската опера
ФИЛМ
23.10.2013, 15:59  |   Press Release
Звезда от „Незабравима” на диета… за напълняване
ТВ
23.10.2013, 15:28  |   Press Release
Съквартирантите на VIP Brother 2013, поставени „под високо напрежение”
ТВ
23.10.2013, 15:22  |   Press Release
Теди и Заки – във вихъра на салса танците
ТВ
23.10.2013, 15:18  |   Press Release
Ексклузивно! Ивент Зона с книга за Маестро Мориконе!
ГОРЕЩА ТЕМА
23.10.2013, 15:08  |   синефиш.бг
Серия бурни скандали в МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ
ТВ
23.10.2013, 14:53  |   Press Release
Звездите от ТОР: СВЕТЪТ НА МРАКА пренесоха частици от вселената на Марвел на червения килим в Лондон
ГОРЕЩА ТЕМА
23.10.2013, 14:01  |   Press Release
Да се превърнеш в баща на собствената си дъщеря – тази събота от 20.00 часа в „Предай нататък“
ТВ
23.10.2013, 13:35  |   Press Release
Cinefish.bg

 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg