Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

Култовият хорър 'Кубът на страха' ще се сдобие с римейк от продуцента на 'Предизвестена смърт'
Cinefish.bg

Култовият хорър "Кубът на страха" ще се сдобие с римейк от продуцента на "Предизвестена смърт"

02.05.2015, 08:50  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
В края на 1997-ма година, докато света бе завладян от истерията около блокбастъра "Титаник", по кината се завъртя научнофантастичния канадски хорър "Кубът на страха". Заснетият с бюджет от едва 350 хиляди долара филм на Винченцо Натали се представи повече от успешно сред почитателите на хорър-жанра и последвалото му добро представяне на DVD пазара доведе до направата на две директни продължения. През 2011-та година от студиото зад "Здрач" и "Игрите на глада" Lionsgate оповестиха, че се разработва нов филм от франчайза, който за разлика от предшествениците си ще се разпространява в триизмерен формат.

Преди броени часове обаче стана ясно, че плановете на студиото са се променили и вместо ново продължение ще бъде направен своебразен римейк на оригиналния филм от 97-ма година. Продуцент на бъдещата лента е Рой Лий, който има значителен опит в хорър-жанра, най-вече благодарение на работата си по хитове от ранга на "Предизвестена смърт" и "Гняв".

Заглавието на новата версия е "Cubed" и също както оригиналния "Кубът на страха" сюжетът ще се фокусира върху седем души, които се оказват в капан на криеща смъртоносни капани структура във формата на куб. По сценария вече работи Филип Гауторн ("Съвременният живот е глупост"), а от Lionsgate описват проекта като "сай-фай трилър за оцеляването, изкуствения интелект и раждането на нова дигитална раса".

Снимките на "Cubed" се очаква да стартират до една година и вече се знае, че на режисьорския стол на лентата ще седне Саман Кеш, за когото това е първи пълнометражен студиен проект. Кеш привлече вниманието на Холивуд с късометражния си филм от 2013-та година "Controller" и именно добрите отзиви за тази негова творба са довели до наемането му за римейка на "Кубът на страха".

Кастингите за "Cubed" все още не са започнали и поне за момента с продукцията не се свързат никакви актьорски имена. За сметка на това се знае, че бюджета за снимки ще бъде значително по-голям от този на оригиналния филм.

Освен вече споменатия Рой Лий предстоящия хорър ще бъде продуциран от Джон Спейтс ("Прометей") и Адам Стоун ("Посейдон").

В най-добрия случай до няколко месеца ще стане ясно кои актьори ще изиграят главните роли в "Cubed".

Cinefish.bg ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  
Полунощ в Париж
ФИЛМ
13.11.2011, 01:51  |   Капитал Light
Представяне на прадядо Коледа от
ФИЛМ
11.11.2011, 20:01  |   синефиш.бг
Морган Фрийман ще получи
АРТИСТ
11.11.2011, 15:25  |   stand.bg
Били Кристъл ще бъде водещ на церемонията по връчването на
АРТИСТ
11.11.2011, 15:15  |   club.bg
Отмъщението на Таня Стоева - тази неделя в „Седем часа разлика” по bTV
ТВ
11.11.2011, 15:04  |   Press Release
Теодора Духовникова, Чочо Попйорданов и Георги Стайков в „Под прикритие”
ТВ
11.11.2011, 14:52  |   Press Release
Морски пехотинци, барети и агенти на ФБР се състезават за титлата
ТВ
11.11.2011, 14:39  |   Press Release
Първи плакат на
ФИЛМ
11.11.2011, 14:25  |   синефиш.бг
Cinefish.bg

 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg