Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

Комедийната лента “Секс запис” зае лидерската позиция в българския бокс офис
Комедийната лента “Секс запис” зае лидерската позиция в българския бокс офис
Cinefish.bg

Комедийната лента “Секс запис” зае лидерската позиция в българския бокс офис

23.07.2014, 11:34  |   синефиш.бг  |   БОКС ОФИС

След прекарани три седмици на върха на родния бокс офис 3D-епоса “Трансформърс: Ера на изтребление” отстъпи лидерската позиция на новата комедийна продукция “Секс запис”. Премиерната лента с Камерън Диас успя да остави зад гърба си (макар и с малка разлика) триизмерната анимация “Самолети: Спасителен отряд” и стартира българското си представяне със сравнително прилични за оригинална комедия приходи.

Секс запис (2014)За първия си уикенд на родна почва (18-20 юли) “Секс запис” е вкарал в касите на кината 74 764 лева, което е по-добро постижение от стартовите приходи на предишните два филма с Камерън Диас – “Палавата класна” (67 446 лева) и тазгодишния “Отмъщение по женски” (73 383 лева).

На общия фон финансовите резултати на “Секс запис” не правят особено впечатление, но все пак не трябва да се забравя, че става дума за оригинална комедийна лента с високо възрастово ограничение, която не може да разчита на по-скъпите триизмерни прожекции. Благодарение на провокативното си заглавие и участието на познати на широката публика актьори “Секс запис” има шанса да повтори успешното представяне на “Отмъщение по женски” и в най-добрия случай ще завърши похода си по кината с приходи от над 300 хиляди лева. За пет дни по световните киноекрани комедията на Джейк Касдан е спечелила 19 156 996 долара, при бюджет за снимки и реклама от около 50 милиона.

Самолети: Спасителен отряд (2014)Втората позиция в родния бокс офис е заета от анимацията “Самолети: Спасителен отряд”. За първия си уикенд по кината (18-20 юли) триизмерната лента е натрупала приходи от 73 332 лева – не особено впечатляващо и очаквано постижение за непретенциозна анимационна продукция. Въпреки че става дума за продължение в триизмерен формат “Спасителен отряд” не успя да подобри постижението на своя предшественик “Самолети”, който през есента на 2013-та година стартира българското си представяне с приходи от 89 253 лева.

Първата част се представи изненадващо добре на родна почва (само за десет дни филма успя натрупа над 250 хиляди лева) и при липсата на други нови конкурентни анимации “Спасителен отряд” също има шанса да набере повече скорост в следващите две седмици. До няколко дни анимацията ще може да се похвали с приходи от над 100 хиляди лева. В световен мащаб натрупаното се равнява на близо 30 милиона долара, при бюджет от 50 милиона.

Трансформърс: Ера на изтребление (2014)Лидерът от изминалите три седмици “Трансформърс: Ера на изтребление” сега застава на трето място в класацията. За близо четири седмици по българските кина екшън-фантастиката на Майкъл Бей е натрупала 942 611 лева – резултат, който нарежда лентата сред най-добре представящите се заглавия на 2014-та година. Ера на изтребление” остави зад гърба си конкурентните мащабни ленти "Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще" и “Завръщането на първият отмъстител” и само след няколко дни филма ще надмине границата от един милион лева (подобно бе представянето и на предишната трета част през 2011-та година). В световен мащаб “Ера на изтребление” е вече най-успешния филм на 2014-та година с приходи от близо един милиард долара.

Зората на планетата на маймуните (2014)Зората на планетата на маймуните” заема четвърта позиция, със спечелени за изминалия уикенд 50 833 лева. За общо десет дни на българска почва режисирания от Мат Рийвс филм е натрупал 193 629 лева – резултат, който имайки предвид факта, че става дума за голям летен филм-продължение не може да бъде наречен впечатляващ.

Все пак спечелената до момента сума е по-добра от тази на предишния филм от франчайза “Възходът на планетата на маймуните”, който за същия период от време регистрира постъпления от 147 301 лева.
Що се отнася до България “Зората” няма да се нареди сред най-големите хитове на годината, но за представител на поредица, която по популярност не може да сравнява с “Карибски пирати”, “Трансформърс” и “Бързи и яростни”, филма се представя достойно. За изминалите близо две седмици от премиерата си “Зората на планетата на маймуните” е спечелил в световен мащаб 251 984 707 долара, при бюджет за снимки и реклама от около 250 милиона.

Как да си дресираш дракон 2 (2014)Анимационният “Как да си дресираш дракон 2” заема пето място в класацията. За изминалите пет седмици от премиерата филма на Дийн Деблоа е вкарал в касите на кината 756 375 лева. Докато приходите в Съединените щати не оправдаха предварителните очаквания “Как да си дресираш дракон 2” продължава да се представя прилично в България и само за около две седмици филма подобри постижението на своя предшественик от 2010-та година (който бе свален от екраните с приходи от малко над 300 хиляди лева).

Следващата седмица “Как да си дресираш дракон 2” ще може да се похвали с приходи от над 800 хиляди лева. Подобно на “Университет за таласъми” границата от един милион лева няма да бъде достигната, но независимо от това лентата вече се смята за един от стабилните успехи на тазгодишния летен сезон.

Господарка на злото (2014)Господарка на злото” е на шеста позиция, със спечелени за два месеца по кината 1 307 885 лева.

Въпреки изминалото време от премиерата лентата на дебютанта Робърт Стромбърг продължава да привлича зрителското внимание и за изминалия уикенд е вкарала в кината допълнителни 2042 души.
Големият успех на “Господарка на злото” в България съвсем не е случаен – в световен мащаб лентата вече е натрупала впечатляващите за оригинално заглавие 700 563 874 долара.

Внедрени в час 2 (2014)Внедрени в час 2” застава на седмо място, като за пет седмици по кината е спечелил 349 774 лева.

С приходите си от около 180 хиляди лева оригиналния “Внедрени в час” не бе запомнен като един от големите успехи на 2012-та година, но за сметка на това втората част се представя задоволително и преди да бъде свалена от екран лентата ще надмине границата от 400 хиляди лева. Общо по света “Внедрени в час 2” е спечелил 270 милиона долара, при бюджет за снимки и реклама от над 60 милиона.

Чистката: Анархия (2014)Премиерният трилър “Чистката: Анархия” заема осма позиция, със спечелени за изминалия уикенд 11 169 лева. Миналогодишният предшественик на филма не се въртя по родните киноекрани, въпреки изненадващия му успех в американския бокс офис.

Точно както първата част обаче “Чистката: Анархия” се радва на успехи предимно в Съединените щати и приходите в останалата част от света не правят особено впечатление.
Нискобюджетният трилър на Джеймс Демонако едва ли ще изпъкне на фона на далеч по-рекламираните триизмерни екшъни и анимации и подобно на “Избави ни от злото” ще мине по кината без да предизвика особено раздвижване сред публиката.

На ръба на утрешния денДеветото място е заето от “На ръба на утрешния ден”, който за седем седмици е натрупал 514 857 лева. Филмът с Том Круз и Джеръми Пивън бе принуден да се конкурира с ленти като “Годзила” и "Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще", но въпреки това той намери своята публика и може да бъде счетен за напълно приличен бокс офис успех (особено като се има предвид, че не става дума за продължение от вече изградена поредица). По всичко изглежда, че “На ръба на утрешния ден” ще бъде свален от екраните с приходи от около 550 хиляди лева.

Избави ни от злото (2014)Продуцираният от Джери Брукхаймър “Избави ни от злото” е на десета позиция в класацията. За три седмици по кината филма е спечелил 53 419 лева, което е едно от най-слабите постижения на продукция носеща марката “Брукхаймър”. “Избави ни от злото” тръгна по кината точно когато вниманието на зрителите беше насочено към “Трансформърс: Ера на изтребление” и това определено оказа негативно влияние на приходите. Мрачните криминални трилъри по принцип не регистрират големи финансови постъпления от българските кинопрожекции и “Избави ни от злото” не е изключение. Общо по света режисирания от Скот Дериксън филм е спечелил 35 590 164 долара, при бюджет за снимки и реклама от около 40 милиона долара.


Cinefish.bg ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  
Първи снимки от снимачната площадка на екшън-трилъра с Джейк Гиленхал, “End of Watch”
ФИЛМ
25.04.2011, 11:50  |   синефиш.бг
Три нови плаката
ФИЛМ
24.04.2011, 13:28  |   синефиш.бг
Нови актьорски попълнения в комедията с Марк Уолбърг, “Ted”
АРТИСТ
22.04.2011, 16:26  |   синефиш.бг
Том Круз с главна роля в нова политическа драма
АРТИСТ
22.04.2011, 16:09  |   синефиш.бг
Джеръми Ренър поема главната роля в шпионския екшън-трилър “The Bourne Legacy”
АРТИСТ
22.04.2011, 11:01  |   синефиш.бг
Джон Траволта и Ума Търман ще участват в криминалната драма “Savages”
АРТИСТ
22.04.2011, 10:41  |   синефиш.бг
Филмови любимци и техните спътници
ГОРЕЩА ТЕМА
21.04.2011, 16:30  |   синефиш.бг
Компанията Warner Bros ще пренесе на големия екран комикса “Rex Mundi”, Джони Деп продуцира
ФИЛМ
21.04.2011, 16:16  |   синефиш.бг
Cinefish.bg

 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg